Σωτήρες

Η καινούργια μπάντα των Φώτη Σιώτα (τραγούδι-βιολί), Λευτέρη Μουμτζή (μπάσο), Βασίλη Μπαχαρίδη (τύμπανα) και Κώστα Παντέλη (κιθάρες). Ονειρική ποπ, γκάζια, ψυχεδέλεια, παράδοση και αυτοσχεδιασμοί.

Μετά από το opening act για την Joss Stone στο Φεστιβάλ Φέγγαρος (Ιούλιος 2016-Κύπρος) που ήταν και η πρώτη τους ζωντανή εμφάνιση, οι Σωτήρες ολοκληρώνουν τον πρώτο δίσκο τους.

Τον Σπτέμβριο του 2016 άνοιξαν την συναυλία του Παύλου Παυλίδη στην Τεχνόπολη. Οι πρώτες εντυπώσεις όπως αποτυπώνονται στο live review του Γιάννη Νέγρη για το i-jukebox: «Η βραδιά στην Τεχνόπολη είχε ως opening act τους ΣΩΤΗΡΕΣ, ένα supergroup – αν επιτρέπεται η έκφραση – που αποτελείται από τους Φώτη Σιώτα, Λευτέρη Μουμτζή, Βασίλη Μπαχαρίδη και Κώστα Παντέλη. Πρώτη τους εμφάνιση στην Αθήνα, δεύτερη συνολικά μετά από τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ Φέγγαρος της Κύπρου, με δικά τους τραγούδια από το ντεμπούτο άλμπουμ τους που βρίσκεται προ των πυλών. Από τον συνδυασμό τζαζ, παράδοσης και αυτοσχεδιασμών, ξεχώρισα το εκπληκτικής στιχουργικής “Πάντα Ξένοι”, απέναντι στον ρατσισμό και την ξενοφοβία.»

Σύντομα θα ακούσετε πολλά για αυτούς!

Σχετικά Events