ορεστης νταντος

Ορέστης Ντάντος

Ο Ορέστης Ντάντος είναι ένας μοναδικός τραγουδοποιός, συνθέτης και ερμηνευτής. Έντονος, ευαίσθητος, άμεσος και εκφραστικός, τραγουδά αυτά που νοιώθει, τραγουδά αυτά που σκεφτόμαστε.

Η σχέση του με τη μουσική ξεκινάει από τα παιδικά του χρόνια τόσο με ερεθίσματα που προέρχονταν από το οικογενειακό του περιβάλλον, με ακούσματα από Μάνο Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη μέχρι Pink Floyd, όσο και από το μουσικό γυμνάσιο, τα ωδεία και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών. Ακούγοντας μουσική ατελείωτες ώρες αποφάσισε από μικρός ότι η μουσική ήταν το καταφύγιο και ο τελικός του προορισμός. Εργάζεται ως καθηγητής μουσικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά «Είναι κι άλλοι σαν κι εμάς» (Ακτή – Sony music) κυκλοφόρησε το 2009 ένα χρόνο μετά την ενθουσιώδη ανταπόκριση ραδιοφωνικών παραγωγών και ακροατών στο άκουσμα του πρώτου single του «Θα πάω όταν γουστάρω». Το 2012 ακολούθησε το επόμενο album με όνομα «Τελευταία Ανατολή» (Sony Music – BMG Music) και το 2015 κυκλοφόρησε σε ψηφιακή μορφή την τελευταία του δουλειά «Θα το “κανα ξανά» με τραγούδια όπως το «Ανοιχτά», ο «Κοκκινος στρατός», το ομώνυμο «Θα το “κανα ξανά» και το «Για αυτούς που δεν ανήκουν πουθενά» να έχουν γίνει πολύ γρήγορα αγαπημένα του κοινού. Αυτή τη περίοδο εμφανίζεται συχνά παρουσιάζοντας ζωντανά τα τραγούδια του επικοινωνώντας και αλληλεπιδρώντας με τους ακροατές του.

Σχετικά Events