Μπάμπης Παπαδόπουλος Acoustic Set

Μπάμπης Παπαδόπουλος Acoustic Set

Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος και οι συνοδοιπόροι του στη δημιουργία της τελευταίας του δισκογραφικής δουλειάς «Μέσα στον πόνο είν’ η χαρά, μεσ’ στη χαρά είναι ο πόνος» σε ένα ακουστικό σετ εγχόρδων επί σκηνής.

Το «Acoustic Set» αποτελείται από τρία τοξοτά έγχορδα (βιόλα, βιολί, βιολοντσέλο), ένα κοντραμπάσο, ένα μπουζούκι και μία κιθάρα. Σε κάποιες περιπτώσεις οι εμφανίσεις αντί για το σεξτέτο γίνονται με τρίο (κοντραμπάσο, μπουζούκι, κιθάρα). Το έργο του Μπάμπη Παπαδόπουλου και των Acoustic Set έχει ένα αυτοδύναμο ορχηστρικό λόγο, ενώ αυτό που παρουσιάζει με το τρίο διαφέρει στο ότι είναι προσαρμοσμένο στα όργανα που βρίσκονται επί σκηνής.

Οι μουσικοί που εμφανίζονται επί σκηνής είναι ο Φώτης Σιώτας (βιολί και βιόλα), ο Μιχάλης Βρέττας (βιολί), ο Τάσος Μισυρλής (τσέλο), ο Διονύσης Μακρής (κοντραμπάσο), ο Δημήτρης Βλαχομήτρος (μπουζούκι) και ο Μπαμπης Παπαδόπουλος στην κιθάρα.

Η παρουσίαση συμπεριλαμβάνει κομμάτια από τους τρεις προσωπικούς δίσκους του Μπάμπη Παπαδόπουλου. Από τον πρώτο που ήταν καθαρά κιθαριστικός «Σκηνές από ένα ταξίδι», από τη «Σπηλιά του δράκου», από τον τελευταίο δίσκο «Μέσα στον πόνο είν’ η χαρά, μεσ’ την χαρά είναι ο πόνος», όπως και από άλλες δουλειές για θέατρο ή κινηματογράφο.

Ένας βαθύς και μεστός ήχος που ενώνει διαφορετικής αφετηρίας ακούσματα τόσο ως προς τον χρόνο όσο και ως προς τόπο και το μουσικό είδος της προέλευσής τους, αφήνει εντυπώσεις που συνοψίζονται στη φράση του Μάκη Μιλάτου στην δισκοκριτική του για τον τελευταίο δίσκο του Μπάμπη Παπαδόπουλου: «Ένα πολυδιάστατο μουσικό ταξίδι που πατάει στην Ελλάδα και κοιτάζει τον κόσμο με ένα πολύχρωμο καλειδοσκόπιο συναρπαστικής πλοκής».

Σχετικά Events